Przepis przewija się na naszym październikowym forum od przeszło roku 🙂
Nie przepadam za makaronami bo zwyczajnie się nimi nie najadam. Jednak ten przepis wkorzystałam raz i wracam do niego często.
Składniki:
-śmietanka 30%
-250dg kurek
-cebula
-masło
-sól
-pieprz
-makaron
-makaron tagiatelle
Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na maśle.Czekamy aż się zeszkli. Kurki należy oczyścić, pokroić na kawałeczki. Wrzucamy kurki na patelnię z cebulką. Dusimy ok 5 minut. Dodajemy szczyptę pieprzu, soli i wlewamy śmietankę cały czas mieszając. Gotujemy makaron. Zalewamy makaron sosem z kurkami, możemy posypać go startym parmezanem, serem żółtym 🙂 Przepis sprzedała nam Iza z Green donkey.
Najdłuższa czynność podczas gotowania tego dania?
Jeżdżenie po sklepach w poszukiwaniu kurek 😀
